Comença l’aturada biològica de les embarcacions d’encerclament

Aquesta setmana, les setze embarcacions d’encerclament que formen part de les Confraries de Girona comencen l’aturada biològica.

Cal tenir clar que l’aturada serà del 10 de novembre al 10 de gener. I, com a novetat de la veda d’enguany les embarcacions pararan motors durant dos mesos, en comptes d’un com fins ara, amb l’objectiu de cuidar els caladors de peix blau.

El president de l’Associació d’Encerclament de la província de Girona i Patró Major de la Confraria de Sant Feliu de Guíxols, Carmelo Martínez, sobre l’ampliació del temps de la veda explica que abans també fèiem dos mesos de veda, però “era una època de molta embarcació nova i no ens podíem permetre tant de temps aturats per problemes econòmics», detalla. Aquest any, tal com desgrana el president, «amb el nou Pla de Gestió del Mediterrani hem tingut més contacte amb la resta de la Mediterrània i veiem que la tendència són els dos mesos, inclús ja es planteja fer-la més llarga en un futur».

FINANÇAMENT. Tal com recull el Butlletí Oficial de l’Estat, segons el previ acord de la Conferència Sectorial de Pesca, les parades temporals de l’activitat pesquera que s’efectuïn en compliment de les vedes establertes a l’article 1, podran rebre finançament del Fons Europeu Marítim i de Pesca i, al seu cas, del Fons Europeu Marítim, de Pesca i d’Aqüicultura, en les condicions establertes al Reial decret 1173/2015, de 29 de desembre, de desplegament del Fons Europeu Marítim i de Pesca quant a les ajudes a la paralització definitiva i temporal de l’activitat pesquera.

Comparteix