Representació del sector pesquer a la 30 a fira internacional Seafood (BCN)

La setmana passada, vam ser presents a la 30a edició de la Seafood Expo 2024, a Barcelona. I cal destacar que el sector pesquer gironí i català va tenir-hi un paper d’allò més rellevant al llarg del tres dies de fira. El president de la Federació Territorial de Confraries de Girona, Antoni Abad, va assistir-hi cada dia en representació del sector. Durant el certamen d’enguany, tant el president com altres membres de Confraries de Girona van formar part de presentacions, xerrades i també degustacions gastronòmiques per difondre el peix de llotja i situar-lo al mercat internacional.

Abad destaca que «assistir a fires com aquesta ens permet exposar la situació del sector i donar visibilitat a tots els projectes que es desenvolupen des de Catalunya». D’altra banda, també permet crear xarxa amb empreses dedicades al nostre sector.

SHOWCOOKING. Un dels primers actes va ser el showcooking de Suquet de ratjada amb gamba de Roses que van elaborar el cuiner del restaurant Amar, Gonzalo Hernández i va comptar amb la participació dels Pescadors de Roses, i el president i patró major de la CP de Roses. A més, també va assistir-hi el científic marí de Gastrobio, Arnau Subías.

REFORÇAR LA TONYINA VERMELLA. El darrrer dia de fira, el president Antoni Abad va exposar  les oportunitats de millora de la competitivitat del sector d’arts menors de la tonyina vermella i el reforçament de crear una marca global que faciliti la seva gestió. La inauguració de l’acte va comptar amb la intervenció del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela. A més, també es va fer el Lliurament dels distintius EMC iniciatives 2022-2023. La jornada va seguir amb la presentació de les organitzacions de productors pesquers OPP catalanes: OPP la Ràpita, OPP Peix Blau Catsud Tarragona, OPP de Palamós, OPP Peix Blau Catalunya i la de nova creació, OPP del Cap de Creus. I, finalment, es van fer diferents showcookings, a càrrec de les diferents OPP i es van degustar diferents plats elaborats amb peix de llotja.  

Comparteix