Confraries de Girona és present a la Seafood Expo Global BCN 2023

Representants i membres de la Federació Territorial de les Confraries de Pescadors de Girona han estat presents a la fira internacional Seafood, celebrada els dies 25, 26 i 27 d’abril a Barcelona

La setmana passada va celebrar-se el certamen Seafood Explo Global, la fira internacional més important del sector pesquer amb la representació de tots els països. El saló estava en diferents pavellons de la Fira de Barcelona Recinte Gran Via i va comptar amb la presència de la Federació Territorial de Confraries de Girona, sota el paraigua de Catalonia Hub Seafood 2023 del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

El president de la Federació Territorial de les Confraries de Pescadors de Girona i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, Antoni Abad, va assistir a l’acte institucional de dimecres, 26 d’abril, que donava la benvinguda al certamen i va participar d’una de les taules rodones per debatre sobre el sector pesquer.

L’última jornada, dijous, va començar amb una taula rodona que va comptar amb la presència dels cinc GALP’s , Grup d’Acció Local Pesquer, (Costa Brava, Costa Brava Sud-Maresme. Costa Central, Costa Gaurada i Mar de l’Ebre). La ponència va servir per posar en valor la implementació de l’Estratègia Marítima de Catalunya en el territori català. La ponència va tancar amb un petit parlament del patró major de la Confraria de Pescadors de Llançà i president del GALP Costa Brava, Jordi Fulcarà.

El matí de dijous, la jornada va continuar amb l’exposició i valoració del nou model del nou model de governança participativa de la pesca: cinc anys de cogestió a Catalunya, a càrrec del director general de Pesca i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Sergi Tudela. 

Finalment, per cloure l’edició 2023, les Organitzacions de Productors Pesquers de Catalunya, concretament l’OPP Peix Blau Catalunya, l’OPP Peix Blau Catsud i Tarragona i l’OPP de Palamós van fer un showcooking amb els productes de cogestió.

Cal destacar que des l’OPP Peix Blau Catalunya, amb la presència del Patró Major de la Confraria de l’Escala i el xef, també escalenc, Jordi Jacas, van presentar el seu nou producte: filets d’alatxa nets i envasats. Aviat en podrem desgranar més detalls.

 

 

 

 

 

Comparteix