El Govern presenta el Pla d’acció de relleu generacional pesquer

Acció Climàtica finançarà els contractes en pràctiques de joves pescadors acabats de titular per fomentar el relleu generacional

El conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, David Mascort Subiranas, va presentar fa pocs dies el Pla d’acció de relleu generacional pesquer.  Aquest pla té com a objectiu donar suport al sector pesquer i a les noves generacions de pescadors i pescadores que tinguin la voluntat de treballar o impulsar empreses pesqueres tot garantint la sostenibilitat econòmica, social i ambiental de l’ofici.

LA FIGURA DE L’APRENENT. El Pla contempla un programa remunerat d’aprenentatge a bord de les embarcacions pesqueres per a joves desocupats. Aquest programa, al qual es destinaran gairebé 20.000 euros anuals per contracte de pràctiques (que incorpora les retribucions netes i el cost empresarial), consistirà en la contractació temporal d’un any en pràctiques dels i les joves que hagin fet la formació de mariner pescador i la formació bàsica de seguretat, a les embarcacions pesqueres. Amb el programa, es vol donar resposta a la demanda del sector des de fa molts anys de recuperar la figura de l’aprenent. 

📸: Gemma Parés

Comparteix