Prop de 250 pescadors gironins adherits al projecte PESCA NETA

Aquest és el tercer any consecutiu que la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona (Confraries de Girona) forma part del projecte PESCA NETA.

Enguany, prop de 250 pescadors del litoral gironí de les diferents confraries de l’ens territorial formen part del projecte ambiental PESCA NETA que té com a objectiu recollir plàstics i brossa que acaba a la mar. Segons les dades, gairebé tots els residus que recullen són plàstics, superant el 61,81%.

Dels més de dos-cents pescadors gironins que formen part del projecte, 149 són de la modalitat d’arrossegament, 89 d’arts menors, 19 d’encerclament i 8 de palangre. De cara a la setmana vinent podrem desgranar algunes novetats tecnològiques que giren entorn el projecte ambiental. 

Aquesta és una iniciativa que promou la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors, La Generalitat de Catalunya a través del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i de la Unió Europea a través dels Fons Europeu Marítim i de la Pesca.

FOTOS: GEMMA PARÉS 

Comparteix