Antonio Marzoa, nou president del Consell Consultiu del Mediterrani

L’assemblea electoral de MEDAC (Consell Consultiu del Mediterrani) va escollir el català Antonio Marzoa com a nou president de la institució, substituint l’italià Giampaolo Buonfiglio. Marzoa va obtenir un 60% dels vots a favor.

El nou president, en la presentació de la candidatura, destacava que cal ser «conscients que la política comunitària ha de contemplar la realitat social i territorial i ha de reconèixer i promoure la gestió en l’àmbit regional».
D’altra banda, el president de les Confraries de Girona i de la FNCCP, Antoni Abad, va valorar molt positivament l’elecció: «estem molt contents de tenir una representació de casa a la presidència del MEDAC.»

El president de les Confraries de Girona i la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i altres representants de les federacions territorials van assistir a les jornades del Consell Consultiu del Mediterrani (MEDAC), Mediterranean Advisory Council, per tractar i posar en comú les diferents temàtiques i polítiques relacionades amb el sector pesquer. Les jornades es van celebrar a Roma els dies 17, 18 i 19 d’octubre.

La primera jornada es va centrar en el grup de treball GT2 sobre els pelàgics, és a dir, els peixos com ara la tonyina, el peix espasa o emperador i la bacora o bonítol del nord, entre d’altres. Es van exposar els resultats de la campanya de pesca de la tonyina vermella 2022 i es va presentar l’estratègia d’explotació d’aquest peix al Mediterrani.

La segona jornada va servir per treballat amb el grup GT1, que està centrat en la reforma de la Política Pesquera Comú (PPC). Durant la sessió es va posar en comú els projectes de les propostes i decisions de la Unió Europea de cara a la sessió plenària de la Comissió General de Pesca del Mediterrani (CGPM). La jornada de dimarts va continuar a la tarda amb la presentació dels resultats del grup de treball d’experts del STECF (Scientific, Technical and Economic Committee for Fisheries) i l’avaluació dels organismes científics sobre el MAP (Multi Anual Plan) de les espècies demersals al Mediterrani occidental

Comparteix