L’alumnat selvatà neteja una platja del Port de la Selva en el marc de la jornada ‘La Mar de Net’

El grup d’escolars ha recollit prop de dos quilos de brossa marina i plàstics de la platja Gran del Port de la Selva (Alt Empordà)

Una trentena d’escolars de cicle mitjà i superior de l’escola Les Clisques – ZER Cap de Creus del Port de la Selva ha participat avui en la jornada educativa La Mar de Net, que s’emmarca en el projecte ambiental PESCA NETA, i és una iniciativa impulsada per la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Girona i la Fundació per a la Creativació i subvencionat pel Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

La sessió s’ha dut a terme al llarg del matí a l’Espai Port del municipi i ha començat amb la presentació de la iniciativa a càrrec de la biòloga i divulgadora del projecte, Stefania Minuto, i el testimoni d’un pescador local que ha explicat a la mainada com és el seu dia a dia a la mar i com ha canviat l’hàbitat marí a causa de l’augment de plàstics i brossa marina.

La jornada ha continuat amb un taller de biodiversitat marina de la mà de la tècnica d’educació i formació de la Fundació CRAM, Irene Antúnez i ha conclòs amb una neteja i recollida selectiva de residus a la platja Gran. L’alumnat ha recollit prop de dos quilos de deixalles i brossa marina que després ha classificat, comptabilitzat i dipositat al contenidor corresponent.

Un dels objectius del projecte és conscienciar sobre la problemàtica actual amb els plàstics i promoure l’educació ambiental. La jornada s’ha celebrat en el marc de la setmana del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny) i del Dia Mundial dels Oceans (8 de juny).

PESCA NETA. El projecte neix el setembre de 2020 gràcies al suport del Departament d’Acció Climàtica, Acció i Agenda Rural i els Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP). És un projecte impulsat per les confraries de pescadors de Catalunya per contribuir en la neteja de residus i plàstics que es troben els pescadors i pescadores a la mar. 

FOTOS: GEMMA PARÉS 

Comparteix