Jornada sobre la descarbonització de la flota pesquera

En el marc de l’estratègia marítima de Catalunya del 2030, aquest pròxim dissabte, 22 d’octubre, a la sala d’actes del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (Barcelona) es farà una jornada sobre la descarbonització de la flota pesquera. La jornada, que es farà de les 10 h a les 14 h, comptarà amb diferents representants i perfils del sector de la pesca catalana com ara membres d’òrgans executius i de govern, empresaris i pescadors.

El simpòsium començarà a les 10 h amb la inauguració de l’acte a càrrec del director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela i Casanovas i també el president de la Federació Nacional Catalana de Confraries de Pescadors i Confraries de Girona, Antoni Abad i Mallol.

La sessió girarà entorn la descarbonització a través de diferents presentacions com ara la presentació del projecte de construcció d’una embarcació elèctrica de la mà del director gerent de l’Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya. També s’exposaran les evidències científiques dels beneficis de les portes pelàgiques i es podrà escoltar l’experiència d’utilitzar aquestes portes de la mà els pescadors d’arrossegament Manel Noguera i Ponsi, de Roses i Rubén Cortés i González de Vilanova i la Geltrú. Un altre bloc de la jornada serà sobre la potencialitat de l’economia circular a través de les portes voladores de plàstic reciclat i, finalment, la subdirectora general de Pesca i Aqüicultura, Itziar Segarra Díaz exposarà les oportunitats de finançament. Clourà l’acte, al migdia, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela i Casanovas.

Per participar de la sessió cal fer-ho enviant un correu  electrònic a: aaventin@gencat.cat o rdelrosal@gencat.cat

A continuació podeu consultar el cartell de la Jornada sobre la descarbonització de la flota pesquera.

CLICA AQUÍ PER VEURE EL CARTELL

Comparteix