La modalitat d’encerclament torna a feinejar

Una quinzena d’embarcacions de peix blau han aturat els motors durant dos mesos per la veda biològica, tal com contempla el nou Pla de gestió de Pesca del Mediterrani.

El dilluns d’aquesta setmana, els pescadors gironins de la modalitat d’encerclament han tornat a feinejar després de l’aturada de dos mesos per la veda biològica del nou Pla de gestió de Pesca del Mediterrani. Enguany, la veda va començar el passat 15 de novembre i s’ha allargat fins al 15 de gener, gràcies a la modificació de l’ordre APA/852/2023 que estableix el pla de gestió que va rectificar la prohibició inicial prevista que marcava no capturar sardina durant els mesos de març, abril, octubre i novembre.

LES CONFRARIES. Al llarg del litoral de Girona hi ha una quinzena d’embarcacions que es dediquen a la pesca de peix blau, cal destacar que les confraries amb més representació d’aquesta modalitat són l’Escala, Sant Feliu de Guíxols, Blanes, Palamós i Roses. 

Segons expliquen des de la Confraria de Pescadors de l’Escala, la veda biològica ha sigut positiva pel que fa a la cura de les zones de pesca, ja que les captures d’aquesta setmana han sigut d’allò més bones i els exemplars capturats assoleixen la mida establerta per la llei. Pel que fa a l’activitat de la llotja, afegeixen que la represa de l’activitat ha sigut bona. 

📸: Gemma Parés

Comparteix