S’aixeca la veda biològica de la flota pesquera d’arrossegament

Avui, la flota pesquera d’arrossegament de les Confraries de Girona ha tornat a feinejar després de dos mesos d’aturada biològica. Tot i la forta tramuntanada, els pescadors de Llançà, el Port de la Selva i Roses han reprès la seva activitat pesquera després de deu setmanes aturats. Cal destacar, però, que la flota d’arrossegament de la Confraria de Blanes ho farà dimecres de la setmana vinent (12 d’abril). I, en aquest sentit, detallar que els pescadors de la Confraria de Palamós van tornar a l’activitat el passat març, ja que van començar abans l’aturada.

La veda biològica del sector pesquer es fa amb l’objectiu de conservar els hàbitats marins i garantir la presència de peix als caladors on fan les captures. Cal saber que a les Confraries de Girona hi ha un total de 65 embarcacions d’arrossegament que han aturat l’activitat durant deu setmanes

El president de la Federació Territorial de les Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad, fa una valoració positiva de l’aturada biològica i explica que «tot i haver reprès l’activitat amb temporal i mal temps, penso que l’aturada ha anat bé perquè tant el peix com els caladors estan en bones condicions». Abad afegeix que «és aviat per fer una valoració acurada de la veda, però hem començat amb un bon preu de mercat i penso que tindrem una bona temporada». 

Comparteix