«Pesca Neta és un projecte clau per tenir cura del planteta i el nostre mar»

La totalitat de la flota pesquera de les Confraries de Girona participa del projecte Pesca Neta, com valora l’esforç diari del sector com a president de l’ens?

Doncs molt positivament, penso que el projecte Pesca Neta és d’allò més important per cuidar el planeta i el nostre mar. De mica en mica, sembla que la gent ja comença a estar més conscienciada sobre la problemàtica amb els plàstics que arriben al mar. Pesca Neta fa que es doni a conèixer la feina admirable del sector i sobre el que em demanes, com a president de la Federació, penso que ara els pescadors creuen fermament en el projecte perquè només de veure que el company de l’embarcació del costat ho fa i que això té resultats positius pel nostre mar, s’encomana. A més, accions com aquestes fan que després d’una jornada laboral et sentis bé com a ciutadà. 

Fa la sensació, però, que la societat no és de tot conscient del gran esforç que fa el sector pesquer per posar remei a la problemàtica, ho creu així?
Avui dia, encara no. Un dels objectius de Pesca Neta és precisament donar-ho a conèixer la situació i fer que la societat en general obri els ulls. La iniciativa ambiental treballa per transmetre a la població que si alguna cosa cau a terra, al final, sempre acaba a mar.  És per aquest motiu  que Pesca Neta és un gran projecte, ja que se’ns ha pogut dotar d’aquest Fons Europeu per donar visibilitat, és per això que des del sector hem d’aprofitar-ho i fer arribar aquesta consciència a la gent.

«La població ha de tenir clar que si una cosa cau a terra, al final, sempre acaba a mar»

Quins efectes positius té el projecte per a la Confraria de Pescadors de Roses? 

Com deia, quan acabes de fer una feina com aquesta i veus el que passa al món, al país, a la teva comarca i anant més curt, al teu poble, quan s’acaba la jornada laboral i has contribuït en la tasca sostenible, et sent bé amb tu mateix. Hem de pensar que qualsevol gest ajuda i contribueix en aportar el teu granet de sorra per netejar aquest gran mar. Hem de tenir clar que el mar és de tothom i per a tothom, per tant, al final de la jornada el pescador se sent bé perquè col·labora en la mesura del que pot en tenir un mar més net i, en conseqüència, un món més net. 

Recentment, l’alumnat de secundària de dos instituts del seu municipi ha participat de les jornades ‘La Mar de Net’, la proposta educativa que s’emmarca en el projecte Pesca Neta. Què en pensa d’aquesta branca?

Aquestes jornades són molt importants per fer arribar el missatge de Pesca Neta a tothom, és bàsic que el projecte tingui aquest vessant educatiu perquè ja estem conscienciant la mainada i que serà el nostre relleu generacional. Però, penso que els joves ja tenen el missatge interioritzat i estan molt més conscienciats que no pas els adults. 

Comparteix