Confraries de Girona
i Pesca Neta

Des de Confraries de Girona fa dos anys que promovem col·laborem amb el projecte Pesca Neta, un projecte que treballa de bracet amb els pescadors i pescadores de Catalunya per promoure la neteja del medi marí i la recollida de residus que es troben els professionals de la mar a les seves xarxes. 

Un dels objctius és posar en valor l’esforç de tots els pescadors que treballen per preservar la Mediterrània donant a conèixer la seva tasca per retirar les deixalles del mar contribuint a la preservació del ecosistema marí de la nostra costa assegurant la qualitat de les nostres aigües i les nostres especies i sensibilitzar a tota la població de la importància de preservar les especies i el medi marí en les millors condicions.

Dins del projecte, des de Confraries de Girona i en col·laboració amb la Fundació per a la Creativació, també impulsem el vessant educatiu “La mar de net”. Per fer difusió del projecte dins del sector educatiu i per conscienciar, educar i respectar el medi marí. Per dur a terme aquesta branca, hem fet visites a les confraries i també s’ha realitzat la segona edició del concurs La Mar de Net i un total de 640 alumnes de dotze escoles de la província de Girona hi han participat. L’alumnat, d’entre 3r de primària i 2n d’ESO, ha aportat idees innovadores, respostes o solucions a la problemàtica de la gran quantitat de plàstics que arriben al mar, i n’han sorgit propostes singulars i realistes com les dues que finalment han estat premiades: la creació de bosses de compra fetes amb xarxes de pesca en desús, amb l’objectiu de reduir el plàstic (escola Forn d’Anells de Fornells de la Selva) o la reducció dels envasos d’un sol ús que s’utilitzen al menjador escolar del centre educatiu escola Pia de Salt.

Comparteix